Одну з областей України переводять до червоної зони карантину

Херсонська область посилить карантинні обмеження з 15 жовтня
Головне
Одну з областей України переводять до червоної зони карантину
Карантин, коронавірус, люди у кафе Фото: УНІАН
12 Жовтня 2021, 18:28
читать на русском

Херсонська область від 15 жовтня перейде до червоної зони карантинних обмежень.

Про це повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.

За його словами, сьогодні, 12 жовтня, відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 15 жовтня 2021 року червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Херсонської області, та застосувати на території Херсонської області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для червоного рівня епідемічної небезпеки, - написав чиновник.

Що заборонено у "червоній" зоні:

  • робота кафе і ресторанів,
  • ТРЦ, кінотеатрів і театрів,
  • навчальних закладів, крім дитячих садків та початкових класів шкіл,
  • непродовольчих ринків і магазинів,
  • спортзалів, басейнів і фітнес-центрів.

Під забороною у "червоній" зоні і проведення масових заходів.

В умовах жорсткого карантину дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек і всіх продовольчих магазинів.

Зауважимо, що у "червоній" зоні дозволяється не дотримуватися обмежень за умови 100% вакцинації. Доказом вакцинації є covid-сертифікат, який можна згенерувати в додатку "Дія". Крім щеплень планується, що сертифікат зможуть отримати і ті, хто перехворів. Також документ зможуть отримати і власники негативних ПЛР-тестів. Але два останні пункти на папері офіційно ще не закріплені.

Щодо шкіл, то офлайн в "червоній" зоні зможуть працювати тільки ті, де у 100% працівників будуть COVID-сертифікати. Винятком є тільки садочки і початкова школа, вони працюватимуть без обмежень.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я оновило поділ на карантинні зони в Україні. Так, станом на ранок 12 жовтня 15 регіонів відповідають за COVID-показника "помаранчевій" зоні карантину.

Читайте наш матеріал: "Червона" зона в Україні: де запровадять та що закриють

Читайте також

1