Окрема бригада територіальної оборони з'явиться у Харкові: як вступити до її лав

До лав тероборони допустять громадян від 18 до 60 років
Окрема бригада територіальної оборони з'явиться у Харкові: як вступити до її лав
Військовий тероборони (Фото: ЗСУ)
9 Березня 2022, 13:16
читать на русском

У майже знищеному окупантами Харкові вирішили створити окрему бригаду територіальної оборони міста.

Як повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, до її лав приймаються громадяни з-поміж військовозобов’язаних офіцерів та солдатів, сержантів, старшин запасу віком від 18 до 60 років.

Харківський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки зазначає, що усім чоловікам та жінкам військовозобов’язаним, які зареєстровані в м. Харкові, необхідно прибути до найближчого районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишні військові комісаріати). Там отримаєте інформацію щодо місця збору та порядку призову до складу бригади ТрО.

При собі військовозобов’язаним потрібно мати:

- військовий квиток (тимчасове - посвідчення, або інший військово-обліковий документ); - паспорт (ID-карту);
- ІНН платника податків, - посвідчення водія;
- засоби особистої гігієни, теплі речі (змінні речі), воду та харчі на одну добу.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію. 

Читайте також