Окупаційна влада знищує екосистему Криму - Денісова

За роки окупації проблеми довкілля ТОТ збільшилися за масштабами
Важливо
Окупаційна влада знищує екосистему Криму - Денісова
Людмила Денісова (фото: УНІАН)
25 Листопада 2021, 15:27
читать на русском

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що окупаційна влада знищує унікальну екосистему Кримського півострова.

Про це вона повідомила в Facebook.

За роки окупації проблеми довкілля ТОТ збільшуються за масштабами та глобальністю. Забруднення Чорного моря, погіршення водозабезпечення, техногенні катастрофи та інші екологічні проблеми, спричинені недбалістю окупаційної влади, призводять до знищення унікальних екосистем Кримського півострова, - сказала Людмила Денісова.

За її словами, зросло число випадків розливу нафти в Чорному та Азовському морях через збільшення кількості суден, що курсують вздовж ТОТ. Також забруднилося море через систематичні військові навчання та вибухи боєприпасів. У результаті загинуло 300 дельфінів.

Своєю чергою інтенсивне викачування підземних прісних вод на ТОТ призвело до появи солончаків. Також на ТОТ збільшилася кількість стихійних сміттєзвалищ та нечистот.

Значної шкоди екології півострова завдає: знищення 100 тисяч дерев і 116 тисяч чагарників (з них 363 хвойних та листяних дерева в Козачій бухті м. Севастополя); видобуток будівельного каменю на горі Агармиш; незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення біля м. Балаклава; видобуток прісної води з під Азовського моря та розорення 20 тис. га степових ділянок, - пояснила Денісова.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністр та міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що Україна не подаватиме воду до Криму.

Читайте також

1