Окупанти обстріляли вісім населених пунктів Донеччини: є загиблі та поранені

Зруйновано 21 житловий будинок, коксохімічний завод, торговий центр, електропідстанцію
Окупанти обстріляли вісім населених пунктів Донеччини: є загиблі та поранені
Наслідки обстрілів Фото: https://www.facebook.com/UA.National.Police
30 Травня 2022, 13:00
читать на русском

Минулої доби рашисти зруйнували 27 житлових будинків та об’єктів критичної інфраструктури у Донецькій області.

Як повідомляє поліція, окупанти обстріляли вісім населених пунктів. Є загиблі та поранені цивільні мешканці.

Російські війська завдали ударів по населених пунктах – Бахмут, Торецьк, Авдіївка, Соледар, Миколаївка, Нью-Йорк, Нетайлове, Тетянівка. Ворог обстріляв Донеччину з реактивних систем залпового вогню "Град", артилерії, танків, стрілецької зброї.

Зазначається, що руйнувань зазнали 27 цивільних об’єктів, серед яких 21 житловий будинок, коксохімічний завод, торговий центр, електропідстанція, водопровід тощо.

На місцях обстрілів працювали поліцейські.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що 29 травня росіяни вбили трьох мирних жителів Донеччини: двох в Авдіївці та одного у Соледарі. Ще четверо людей в області дістали поранення.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Також він розповів, що рашисти зруйнували сучасну велобазу у Лимані.

Велокомплекс зі спеціалізованою трасою BMX був єдиним у своєму роді на всю Україну. Ми його будували понад рік в рамках президентської програми Велике будівництво і відкрили торік у вересні. Тепер цей комплекс став ще однією "військовою ціллю" російської армії. Зруйновано адміністративну будівлю, значних пошкоджень зазнали унікальні стартова рампа та траса BMX з трамплінами та віражами. У п’ятиповерховому гуртожитку, що має тренажерний зал із силовим та інтерактивним обладнанням, медичний і масажний кабінети, конференц-залу, їдальню та кімнати для проживання, вибито вікна та частково пошкоджено дах, - додав він.

Нагадаємо, на початку травня російські окупанти вдарили ракетами по цивільній інфраструктурі Краматорська, внаслідок цього серед мирних жителів є постраждалі. Також зруйновано житлові багатоповерхівки, школу та садок.

Читайте також

1