Окупанти підірвали цистерну з азотною кислотою на Луганщині: мешканців закликають закрити вікна

Азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні й попаданні на шкіру і слизові оболонки
Важливо
Окупанти підірвали цистерну з азотною кислотою на Луганщині: мешканців закликають закрити вікна
Орки потрапили в цистерну з азотною кислотою
5 Квітня 2022, 13:12
читать на русском

Російські окупанти влучили у Рубіжному, що на Луганщині в цистерну з азотною кислотою. Місцева влада просить мешканців не виходити з укриттів та зачинити всі вікна.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в Telegram.

У Рубіжному орки потрапили в цистерну з азотною кислотою. Не виходьте з укриттів! Якщо ви в приміщенні – закрийте двері і вікна, - написав він.

Гайдай нагадав, що азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні і попаданні на шкіру і слизові, додавши, що пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи.

При слабких отруєннях з'являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях - набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами, - заявив глава Луганської ОВА.

Він також закликав жителів підготувати вологі маски для обличчя.

При місцевому впливі на очі азотна кислота викликає важке ураження з великим некрозом рогової оболонки і кон'юнктиви, що призводить до втрати зору, - повідомив Сергій Гайдай.

За його словами, при попаданні азотної кислоти в очі потрібно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин.

При попаданні на шкіру - уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти показано промивання шлунка великою кількістю води, - додав він.

Нагадаємо, російські окупанти піддають постійним обстрілам кілька населених пунктів Луганської області, не даючи змоги владі евакуювати мирне населення із зони бойових дій.

Читайте також