У Рубіжному загиблих ховають просто у дворах - Гайдай

Орки не дають евакуювати мирне населення
У Рубіжному загиблих ховають просто у дворах - Гайдай
Зруйнований будинок у селі Луганське Донецької області (фото: УНІАН)
5 Квітня 2022, 09:11
читать на русском

Російські окупанти піддають постійним обстрілам кілька населених пунктів Луганської області, не даючи змоги владі евакуювати мирне населення із зони бойових дій.

Як розповів голова Луганської обласної військової адміністрації, до окремих районів Попасної та Рубіжного (місто в Сєвєродонецькому районі Луганській області) рашисти не допускають рятувальників та лікарів.

Ситуація важка. До деяких районів Попасної та Рубіжного не можуть дістатися ані рятувальники, ані лікарі швидкої. Обстріли дуже щільні, тривають вуличні бої. У Рубіжному загиблих ховають у дворах, - зазначив він.

Гайдай нагадав, що евакуація мирного населення наразі стоїть дуже гостро, оскільки в регіоні може повторитися бучанська трагедія.

Він пояснив, чому населенню області треба евакуюватися:

Ми бачили наслідки окупації на Київщині. Потрібно "розв’язати руки" нашим захисникам. Вони мають давати відсіч і не відволікатися на населення.

Гайдай також зазначив, що росіяни готуються до масштабного прориву, спостерігається скупчення рашистських сил. В області збільшилася кількість обстрілів. Він вважає, що "оркам потрібен Сєвєродонецьк через статус обласного центру".

Очільник області закликав мешканців не зволікати та евакуюватися:

Швидше приймайте рішення, час їхати в безпеку прийшов... Автобуси декілька разів потрапляли під обстріли, орки не хочуть, аби люди рятувалися. Проте, ми робимо неможливе, щоб зберегти вам життя... Для тих, хто залишився, будо завезено декілька тонн гуманітарної допомоги: їжу, ліки, засоби гігієни. Патрульна вже розвозить їх по бомбосховищах. Ще раз, не тягніть! Автобуси чекають Вас щоранку.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ зазначають, що ворог здійснює перегрупування військ та зосереджує зусилля на підготовці наступальної операції на Сході України. Мета - встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.

Читайте також

1