Окупанти розстрілювали мирне населення: скільки загинуло людей на Київщині

Близько 200 жителів Бородянки вважаються зниклими безвісти
Важливо
Окупанти розстрілювали мирне населення: скільки загинуло людей на Київщині
Буча, Фото: Getty Images
7 Квітня 2022, 17:55
читать на русском

Окупанти вбили понад 400 цивільних громадян у Київській області. Загарбники розстрілювали людей з бронетехніки та влаштовували масові вбивства українців.

Про це повідомив  радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на брифінгу.

На цей уже відомо про більш ніж 400 вбитих цивільних громадян на території Київської області. Але цей рахунок буде ставати більшим і більшим, - сказав Антон Геращенко.

Він зазначив, що в Бучі загарбники розстрілювали людей з бронетехніки. На вулицях міста виявили 28 тіл загиблих.

У селищі Мотожин знайшли місце масового вбивства українців. Зокрема, вбили сім'ю селищного голови - Ольгу Сухенко, її чоловіка та сина. Проте її доньку досі не можуть знайти. Тіла ще трьох людей знайшли поруч із вбитими членами родини Сухенко.

Також у побутовому приміщенні однієї з будівель Гостомеля виявили тіла 11 громадян.

За словами Геращенко, близько 200 жителів Бородянки вважаються зниклими безвісті.

За інформацією Бородянського сільського голови, зниклими безвісти вважаються на цей час близько 200 жителів Бородянки. І ми розуміємо, що багато-багато з них зникли вже назавжди. Ми ніколи не пробачимо цього злочину - і російські окупанти, і їхні керівники відповідатимуть за вбивства українців, - пояснив він.

Нагадаємо, що 2 квітня Міноборони України повідомило про звільнення всієї Київської області від російських військ. Після відступу російських військ стали відомі численні свідчення про масові факти загибелі мирних жителів.

Читайте також