Буча стане Нюрнберзьким процесом для путіна: який вигляд має Київщина після окупації (фото, відео)

В Ірпінь, Бучу та Гостомель вже заїхали оперативні слідчі групи. Міжнародні спостерігачі, слідчі та трибунал – під'їжджають
Буча стане Нюрнберзьким процесом для путіна: який вигляд має Київщина після окупації (фото, відео)
Міста та села Київської області, звільнені від російської окупації / Фото з Telegram
4 Квітня 2022, 18:47
читать на русском

Буча, Ірпінь, Стоянка та низка інших населених пунктів знищені окупантами на Київщині. Рашисти катували мирних жителів, розстрілювали, тримали у підвалах та гвалтували, навіть дітей до 10 років.

4 квітня президент Володимир Зеленський відвідав ці населені пункти після російської окупації. Він пообіцяв зробити все, щоб якнайшвидше повернути їх до життя.

Буча стане Нюрнберзьким процесом для путіна і всіх російських злочинців. Це буде справа про геноцид проти України, — заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, факти і докази масових катувань та вбивств українців буде передано в Міжнародний кримінальний суд.

Жорстокі кадри! Не рекомендовано до перегляду неповнолітнім, вагітним та людям зі слабкою психікою! Лише 21+

Окрім цього, Україна вимагає жорстких санкцій проти Росії — ембарго на енергоресурси. Також для розслідування злочинів росіян в Україні запрацює Спеціальний механізм правосуддя.

На Житомирській трасі досі стоять спалені автівки, як і люди. Рашисти просто знищували мирних жителів.

Низка світових лідерів відреагували на різанину у Бучі. Зокрема президент США Джо Байден назвав владіміра путіна - військовим злочинцем. Він пообіцяв давити росію санкціями.

Путін – військовий злочинець. Ми маємо збирати інформацію, надавати Україні зброю, щоб вони продовжували боротися, зібрати всі деталі, щоб це була справжня судова справа про військовий злочин. Цей хлопець – варвар. Те, що відбувається у Бучі, — обурливо, все це бачили. Я думаю, це військовий злочин, - заявив Байден.

Своєю чергою прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв зробити все, що в його силах, щоб заморити голодом військову машину путіна.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що в Ірпінь, Бучу та Гостомель вже заїхали оперативні слідчі групи. Міжнародні спостерігачі, слідчі та трибунал – під'їжджають.

За його словами, у Макарові та Бородянці ситуація можливо гірша, ніж у Бучі.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що найгірша ситуація по жертвах серед мирних жителів у Бородянці.

Нагадаємо, що російські війська залишили Київську область, а Збройні сили України можуть вийти на кордон з Білоруссю вже протягом двох днів.

Читайте також

1