Окупанти залишають Київщину, а ЗСУ можуть вийти на кордон з Білоруссю за два дні, - Арестович

Ворог планував залишити певні сили під Києвом, але так не вийшло
Головне
Окупанти залишають Київщину, а ЗСУ можуть вийти на кордон з Білоруссю за два дні, - Арестович
Знищена російська техніка / Фото: www.theatlantic.com
2 Квітня 2022, 10:24
читать на русском

Російські війська залишають Київську область, а Збройні сили України можуть вийти на кордон з Білоруссю вже протягом двох днів. У Броварському напрямку противник відступив вже в Сумську область.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в етері телемарафону.

У них була задумка залишити певні сили, щоб стримувати наші війська біля Києва і не давати перекидати їх на допомогу нашим війська в інші райони, перш за все на сході. Але і це не вийшло, тому що відступ - це складний період військових дій. Вони просто не втримали ситуацію і посипалися з урахуванням проблем з тиловим забезпеченням, - сказав він.

За його словами, ворог вийшов з Чорнобильської АЕС, але з Броварів відступив у Сумську область.

Я думаю, що наші війська ще сьогодні-завтра пройдуть туди (на північ, - ред.) і можна буде говорити, що буде звільнена територія Київської області до білоруського кордону, - додав Арестович.

Нагадаємо, що російські війська продовжують відступати у напрямку державного кордону з Білоруссю, однак мародерство та насильство над громадянами України продовжується.

Читайте також наш матеріал: ЗСУ женуть окупантів, ротація ворога та небезпека з повітря: що відбулось на фронті цього тижня (огляд ситуації)

Читайте також

1