Окупанти вбили 240 українських дітей від початку війни

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області, Київській, Харківській, Чернігівській, Луганській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Сумській, у м. Києві, Житомирській
Головне
Окупанти вбили 240 українських дітей від початку війни
Діти під час війни в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
26 Травня 2022, 10:12
читать на русском

Від початку війни в Україні окупанти вбили 240 дітей, поранення отримали ще 436.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора в Telegram.

Станом на ранок 26 травня 2022 року більше ніж 676 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 240 дітей загинуло та понад 436 поранено. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 151, Київській - 116, Харківській - 105, Чернігівській - 68, Луганській - 50, Херсонській - 49, Миколаївській - 45, Запорізькій - 28, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській - 15.

На Миколаївщині загинуло двоє дітей через обстріл окупантами цивільних автомобілів.

У Маріуполі поранення отримала 16-річна дівчинка через ворожі обстріли.

24 травня у селі Красногорівка Очеретинської ОТГ Донецької області 6-річна дівчинка отримала тяжке поранення з ампутацією нижньої кінцівки внаслідок обстрілів армії рф.

Того ж дня у місті Балаклія Харківської області 9-річна дитина отримала тяжке поранення через обстріли.

Нагадаємо, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла про жахливі злочини російських солдатів, скоєні ними проти українських дітей на окупованих територіях.
1