Рашисти зґвалтували дворічних хлопчиків на Херсонщині

Омбудсмана Денісова розповіла про звірства окупантів
Рашисти зґвалтували дворічних хлопчиків на Херсонщині
Затримання, арешт Фото: Depositphotos
24 Травня 2022, 19:11
читать на русском

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла про жахливі злочини російських солдатів, скоєні ними проти українських дітей на окупованих територіях.

За її словами, рф використовує зґвалтування та сексуальне насильство в інших формах як тактику ведення війни, "систематично, повсюдно і з вражаючої жорстокістю".

Денісова повідомила, що на телефонну лінію психологічної допомоги Уповноваженого звернулися особи з Олександрівки Херсонської області, які надали дозвіл на публікацію інформації про факти сексуального насильства:

  • Двоє дівчаток 12 та 15 років зґвалтовані рашистами.
  • Дівчинка 6 місяців, росіяни ґвалтували чайною ложкою.
  • Двоє хлопчиків-близнюків дворічного віку разом з мамою були вдома. Увірвалися 5 рашистів, один тримав матір, решта по двоє гвалтували малюків орально та анально. Діти загинули від отриманих розривів та втрати крові.
  • Трирічного хлопчика на очах у матері зґвалтували два рашисти, від отриманих травм дитина померла.

Уповноважена нагадала, що сексуальне насильство суворо заборонено статтею 27 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.

Зґвалтування як військовий злочин є найважчим злочином, а також однією зі складових геноциду. Прошу заступника Генерального секретаря ООН - Спеціального представника з питань сексуального насильства в умовах конфлікту Прамілу Паттен в рамках свого мандату ініціювати проведення відповідними органами рф розслідування цих фактів та притягнення до відповідальності винних осіб, а також вжиття заходів для попередження вчинення сексуального насильства російськими військами, - зазначила Денісова.

Вона закликала світову спільноту забезпечувати запровадження персональних санкцій проти політичних лідерів, військових командувачів росії та виконавців цих страшних злочинів.

Нагадаємо, раніше уповноважена з прав людини Людмила Денісова розповіла про злочини рашистів в окупованих ними населених пунктах України. Зокрема, у Бучі дівчинка 14 років була зґвалтована 5 чоловіками-окупантами. Після насилля дівчина завагітніла. У Бучі хлопчик 11 років був зґвалтований на очах у мами - її прив’язали до стільця, щоб дивилася.

Читайте також

1