СБУ показала фото окупанта, який зґвалтував дівчину та жінку у Київській області

Російський бойовик до знущань залучав своїх побратимів
СБУ показала фото окупанта, який зґвалтував дівчину та жінку у Київській області
Насилля, двері, чоловік. Ілюстративне фото RODNAE Productions з Pexels
18 Травня 2022, 06:03
читать на русском

Служба безпеки України встановила особу чергового російського окупанта, який знущався з цивільного населення у тимчасово окупованих населених пунктах Київської області.

Одним з військових злочинців виявився 20-річний уродженець Республіки Татарстан Фассахов Булат Лєнарович (20.11.2001 року народження).

Фассахов Булат Лєнарович Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

За даними СБУ, хлопець проходить службу у 30-й окремій мотострілецькій бригаді 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу рф.

Фассахов Булат Ленарович Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Силовики дізналися, що під час окупації одного з населених пунктів Броварського району Київської області в березні 2022 року російський солдат вдерся у помешкання української родини, зачинивши її у підвалі, окрім молодої дівчини.

Погрожуючи розстрілом всієї сім’ї, солдат зґвалтував дівчину, - кажуть в СБУ.

В Офісі генпрокурора повідомили, що через декілька днів підозрюваний разом з трьома невстановленими російськими солдатами зайшли до іншого будинку де проживала ще одна потерпіла. Погрожуючи їй застосуванням зброї та вбивством, окупанти по черзі зґвалтували жінку.

Фассахов Булат Лєнарович Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Фассахов Булат Лєнарович Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Зазначається, що свідки опізнали його та підтвердили факти злочинів.

Наразі СБУ під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора заочно оголосила йому про підозру щодо порушення законів та звичаїв війни.

В Офісі генерального прокурора повідомили, що солдату заочно повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 32 ч. 1 ст. 438 КК України).

У генпрокуратурі просять усіх, хто впізнав цього російського військовослужбовця і має свідчення про його причетність до інших злочинів, надсилати докази на сайт https://warcrimes.gov.ua/, або звертатися до Київської обласної прокуратури за телефонами: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75.

Нагадаємо, що в Україні російські солдати не лише нищили будинки та вбивали мирне населення під час окупації населених пунктів, а й скоювали статеві злочини проти дітей та жінок, та навіть чоловіків. Зокрема, стало відомо, що у Бучі рашисти створили "підвал для зґвалтувань", де перебували 25 жінок віком від 14 до 24 років.

Читайте також

1