Окупанти використовують боєприпаси для контрабанди в Придністров’ї - ГУР

Росія окупувала Придністров'я 30 років тому
Окупанти використовують боєприпаси для контрабанди в Придністров’ї - ГУР
Російські солдати Фото: Getty Images
29 Квітня 2022, 18:35
читать на русском

У Придністров'ї російські військові частину боєприпасів використовують для контрабанди зброї.

Про це повідомили в ГУР МО в Telegram.

30 років тому російська федерація окупувала територію Придністров'я. Кожного року там проводять мобілізаційні навчання з розміщеною на цій території оперативною групою російських військ. Під час навчань відпрацьовуються оборонні та контрнаступальні дії із застосуванням боєприпасів зі складів в селі Ковбасній. Частина боєприпасів використовується для бойової підготовки, частина, за інформацією воєнної розвідки, для контрабанди, - сказав представник ГУР Вадим Скібіцький.

Скібіцький зазначив, що окупанти можуть використати територію Придністров'я як додатковий плацдарм для агресії проти України та Молдови.

Також росія змушує Придністровське керівництво погодитись на розширення присутності російських військ за допомогою терористичних актів.

Крім того, вибухи на об'єктах будуть подаватися як загроза для населення регіону та сигнал керівництву Республіки Молдова відмовитися від проєвропейської політики. Основна мета – залишити цей регіон повністю під контролем москви, як вона намагається це зробити протягом 30 років, - додав він.

Нагадаємо, невизнана Придністровська Молдавська Республіка почала посилювати свою армію.

Читайте також