Придністровська молдавська республіка посилює свою армію

У ПМР оголосили воєнні збори
Придністровська молдавська республіка посилює свою армію
Російські солдати Фото: Getty Images
28 Квітня 2022, 12:31
читать на русском

Невизнана Придністровська Молдавська Республіка почала посилювати свою армію.

Про це стало відомо Головному управлінню розвідки МОУ.


Зокрема, у листі так званого "Міністерства оборони ПМР" до голів місцевих адміністрацій розкривається інформація щодо проведення призову громадян на "спеціальні збори". Зазначається, що мета зборів – "забезпечення 100% укомплектованості особового складу Миротворчого контингенту Придністровської молдавської республіки, а також забезпечення зайнятістю працездатного населення республіки".

Зазначається, що брати участь у зборах можуть чоловіки до 55 років, яким гарантується "грошове і речове забезпечення, проживання і харчування". Грошове забезпечення непрацюючих громадян обіцяють від 2800 "рублів ПМР" (трохи більш як 5 тисяч грн). Самі збори триватимуть 90 днів.

Попри формальну добровільність участі у зборах, є інформація, що призов матиме примусовий характер. Прикметно, що лист датовано 21 квітня. Тобто, до початку останніх російських провокацій на території ПМР. Це нагадує події в так званих "ЛНР/ДНР", - кажуть у розвідці.

Нагадаємо, 26 квітня Рада безпеки невизнаної Придністровської Молдавської Республіки (ПМР) оголосила про критичний рівень небезпеки в регіоні після серії вибухів. Червоний рівень небезпечності діятиме 15 діб. Лідер самопроголошеної ПМР Вадим Красносельський провів засідання Ради безпеки, на якому обговорювалися "терористичні атаки на об'єкти інфраструктури та установи регіону".

Тим часом на в'їзді до Придністров'я буде встановлено блокпости. Огляд автотранспорту та громадян у денний час матиме вибірковий характер, у нічний час контрольні заходи торкнуться кожного, хто в'їжджає до населеного пункту. Силові структури переведено у посилений режим несення служби.

Читайте також

1