Придністров'я оголосило про червоний рівень терористичної небезпеки

В ПМР вводять додаткові безпекові заходи
Головне
Придністров'я оголосило про червоний рівень терористичної небезпеки
Придністров’я Фото: free-news.su
26 Квітня 2022, 12:50
читать на русском

Рада безпеки невизнаної Придністровської Молдавської Республіки (ПМР) оголосила про критичний рівень небезпеки в регіоні після серії вибухів. Червоний рівень небезпечності діятиме 15 діб.

Про це повідомляє видання "Придністровські новини" з посиланням на рішення Радбезу ПМР.

Ухвалено рішення про запровадження в країні "червоного" рівня терористичної небезпеки після того, як у регіоні було за добу зафіксовано три теракти: постраждали будівля Міністерства державної безпеки ПМР у місті Тирасполь, військова частина в районі села Паркани та вежі радіотелецентру поблизу селища Маяк, - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що лідер самопроголошеної ПМР Вадим Красносельський провів засідання Ради безпеки, на якому обговорювалися "терористичні атаки на об'єкти інфраструктури та установи регіону".

Рівень небезпеки визнаний членами Ради безпеки критичним. Прийнято рішення про запровадження в країні "червоного" рівня терористичної небезпеки, що передбачає вживання додаткових заходів щодо забезпечення безпеки, - повідомляється в указі так званого президента Придністров'я.

Красносельський повідомив, що МДБ, МВС, Слідчий комітет та прокуратура ПМР розслідують теракти, наголосивши, що винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за тероризм, замах на вбивство, незаконне зберігання зброї.

Тим часом на в'їзді до Придністров'я буде встановлено блокпости. Огляд автотранспорту та громадян у денний час матиме вибірковий характер, у нічний час контрольні заходи торкнуться кожного, хто в'їжджає до населеного пункту. Силові структури переведено у посилений режим несення служби.

Влада ПМР оголосила, що освітні заклади до кінця навчального року навчатимуться у віддаленому режимі.

Також скасовано Парад Перемоги, який планували провести 9 травня у Придністров'ї.

На кордоні з Придністров'ям утворилися черги з авто, на яких мешканці ПМР намагаються залишити невизнану республіку:

Нагадаємо, 25 та 26 квітня у Тирасполі прогриміли кілька вибухів. Президентка Молдови Мая Санду на 26 квітня терміново скликала засідання Вищої ради безпеки (ВРБ) у зв'язку з інцидентами в придністровському регіоні.

Читайте також