Вимагає вивести російські війська з Придністров'я: Санду відреагувала на резолюцію ПАРЄ

Молдова хоче реалізувати "дипломатичне, політичне та мирне рішення"
Вимагає вивести російські війська з Придністров'я: Санду відреагувала на резолюцію ПАРЄ
Мая Санду (фото: presedinte.md)
17 Березня 2022, 13:27
читать на русском

Президентка Молдови Мая Санду вимагає вивести російські війська з окупованого Придністров’я.

Як повідомляє Newsmaker, очільниця Республіки Молдова нагадала, що завжди вимагала виведення військ та послалася на нещодавнє рішення ПАРЄ.

Ми завжди вимагали вивести російські війська з Придністров’я, ми вимагали та продовжуємо вимагати утилізувати боєприпаси. Ми продовжуємо закликати до мирного вирішення цього конфлікту. I ми зробимо все можливе, щоб знайти та реалізувати дипломатичне, політичне, мирне рішення, – заявила Санду.

Нагадаємо, у Парламентській асамблеї Ради Європи 15 березня ухвалили резолюцію про виключення Росії з Ради Європи. У ній йдеться, що Росія є загрозою безпеці в Європі. Такий висновок, на думку ПАРЄ, можна зробити з урахуванням "воєнної агресії проти Грузії у 2008 році та подальшої окупації двох її регіонів, незаконної анексії Криму, ролі Росії у подіях на сході України, кульмінацією якої стало незаконне визнання "незалежними державами" самопроголошених Донецькою та Луганської республіки, а також військової агресії проти Молдови і, відповідно, окупації її придністровського регіону".

Читайте також

1