Ситуація у Придністров'ї: Санду терміново скликає Вищу раду безпеки

Зранку 26 квітня в ПМР пролунало кілька вибухів
Важливо
Ситуація у Придністров'ї: Санду терміново скликає Вищу раду безпеки
Майя Санду (facebook.com/maia.sandu)
26 Квітня 2022, 12:06
читать на русском

Президентка Молдови Мая Санду на 26 квітня терміново скликає засідання Вищої ради безпеки (ВРБ) у зв'язку з інцидентами в придністровському регіоні.

Як повідомляє deschide.md, Вища рада безпеки збереться о 13:00 у будівлі адміністрації президента.

Після засідання очікується, що о 15 годині президентка Молдови (досьє Маї Санду) проведе брифінг для преси.

Нагадаємо, 25 квітня у столиці невизнаної "Придністровської Молдавської республіки" (ПМР) 25 квітня близько 17:45 прогриміла серія вибухів. Вони відбулись у приміщенні, де розташовані офіси місцевого "Міністерства державної безпеки" та філіалу російської "Федеральної служби безпеки" в ПМР. Росія заходилася звинувачувати у вибухах України, опублікувавши старі фото уламків українських дронів, які вони вивозили до Росії, аби потім сфотографувати на місці інцидентів. У ГУР України заявили, що до цих вибухів причетні російські спецслужби. 

26 квітня зранку двома вибухами було знищено дві потужні антени, які ретранслювали радіо російської федерації.

Раніше заступник командувача військ Центрального військового округу рф, генерал-майор Рустам Міннекаєв озвучив плани щодо невизнаної "ПМР". Він заявив, що російська армія має завдання "встановлення повного контролю над Донбасом та південною Україною". Після цього окупанти мають пробити коридор до невизнаної "ПМР", де "відзначаються факти утисків російськомовного населення".

Читайте також

1