Окупанти використовують мобільні крематорії, аби знищити докази злочинів рф - розвідка

У крематоріях спалюють тіла цивільних та російських військових
Окупанти використовують мобільні крематорії, аби знищити докази злочинів рф - розвідка
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
13 Квітня 2022, 13:43
читать на русском

Російські окупанти використовують мобільні крематорії для того, щоб знищити докази злочинів своєї армії в Україні.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони в Facebook.

Керівництво росії наказало нищити будь-які докази злочинів своєї армії в Україні. Після широкого міжнародного розголосу геноциду українського народу в м.Буча Київської області, російські війська почали використовувати в Україні мобільні крематорії, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що 13 мобільних крематоріїв зафіксували в Маріуполі. Їх використовують для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Своєю чергою усіх потенційних свідків звірств вони намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Також у Чернігівській області та в місті Новоайдар Луганської області зафіксоване неодноразове використання крематоріїв.

Тіла російських військовослужбовців також знищують за допомогою мобільних крематоріїв. Так намагаються приховати реальну кількість загиблих солдатів, аби відмовляти у виплаті сім'ям загиблих.

Дії російської армії підпадають під визначення "геноцид" відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду. Російське керівництво й надалі намагатиметься приховувати факти військових злочинів в Україні, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, російські окупанти, які вбивали мирних мешканців Маріуполя, почали замітати сліди своїх злочинів.

Читайте також

1