Окупанти випустили п'ять ракет: подробиці ранкового обстрілу Києва

Ракети випустили з акваторії Каспійського моря
Окупанти випустили п'ять ракет: подробиці ранкового обстрілу Києва
Війна в Україні, Київ / Фото: kyivcity.gov.ua
5 Червня 2022, 15:18
читать на русском

Сьогодні вранці, 6 червня, російські окупанти випустили п'ять крилатих ракет по Києву, чотири з яких вдарили по Дарницькому вагоноремонтному заводу.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ в Facebook.

Сьогодні, 5 червня, близько 6 години ранку, збройні сили російської федерації здійснили пуски 5 крилатих авіаційних ракет Х-22 з акваторії Каспійського моря у напрямку Києва. Одна ракета була знищена підрозділом Протиповітряної оборони Повітряних сил ЗС України. Решта - влучили в об’єкти інфраструктури на півночі столиці України, - йшлося в повідомленні.

Своєю чергою голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін заявив, що чотири ракети  вдарили по Дарницькому вагоноремонтному заводу, що знаходиться на лівому березі Києва. Зокрема, поранення отримав залізничник, проте йому надали медичну допомогу.

Ми не робили ніяких публічних заяв про обстріли, тому що в цьому випадку рух пасажирських поїздів не затримувався. Та не промовчало російське міноборони, - пояснив Олександр Камишін.

Таким чином на росії сказали, що ціль удару — "поставленные восточноевропейскими странами танки Т-72 и другая бронетехника, размещенные в корпусах вагоноремонтного предприятия".

Офіційно заявляю — на території ДВРЗ немає військової техніки. Цей завод ремонтував піввагони та зерновози, які ми використовуємо для вивозу експортної продукції, - додав Камишін.

Нагадаємо, російські бойовики обстріляли Миколаївську та Херсонську області. Внаслідок ударів загинули двоє людей, ще чотирьох поранено.

Читайте також

1