Окупанти визначилися з датою "референдумів" у квазіутвореннях "Л/ДНР"

Після так званих референдумів окуповані росіянами території можуть приєднатися до складу РФ
Окупанти визначилися з датою "референдумів" у квазіутвореннях "Л/ДНР"
Україна і Росія (Фото: Інформатор)
20 Вересня 2022, 15:13
читать на русском

Російські окупанти планують провести псевдореферендуми на окупованій частині Донецької та Луганської областей 23-27 вересня. Йдеться про приєднання самопроголошених республік до складу росії.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

Референдум про входження ЛНР до складу Росії відбудеться з 23 по 27 вересня, - заявив так званий "перший заступник" голови "Народної ради" так званої "ЛНР" Дмитро Хорошилов.

Ватажок окупантів у фейковій "ДНР" видав чергову маячню про те, що нібито "Донбас повертається додому".

Своєю чергою радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що російські пропагандисти закохані в "референдуми" як панацею.

Маю для них погані новини. Є глобальний консенсус та міжнародне право. Воно однозначне: Донецьк, Луганськ, Крим – це Україна. Будь-які спроби перефарбувати прапори – фікція, що нічого не змінить ні для нас, ні для партнерів, - наголосив Подоляк.

Пізніше він додав, Кремль продовжує вигадувати заспокійливе для Z-аудиторії: "Ми ще нічого не починали", "ми по-справжньому не воювали", "референдуми змінять усе". Проте Збройні Сили України тихо, спокійно та методично роблять свою роботу з деокупації територій та ліквідації ворогів.

Нагадаємо, що гауляйтер окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо ухвалив рішення про проведення "референдуму" щодо входження регіону до складу росії.

1