Окупанти затримали та намагалися скомпрометувати представників ОБСЄ

Спецслужби рф провели серію провокацій у тимчасово окупованих районах півдня та сходу
Окупанти затримали та намагалися скомпрометувати представників ОБСЄ
Працівники ОБСЄ Фото: facebook.com/UkrdelegationTCG
30 Травня 2022, 13:32
читать на русском

Спецслужби рф провели серію провокацій у тимчасово окупованих районах півдня та сходу України.

Як повідомляє Служба безпеки, ворог планував зробити постановочні сюжети для ЗМІ, щоб звинуватити працівників ОБСЄ у нібито шпигунстві на користь СБУ, скомпрометувати Місію та поставити під сумнів її об’єктивність.

Для збору "доказової бази" загарбники незаконно вдиралися до помешкань працівників ОБСЄ та "вибивали" з них компрометуючу інформацію. Так, у тимчасово окупованому Херсоні співробітники фсб, представляючись працівниками СБУ, під відеозапис змусили працівника моніторингової Місії ОБСЄ підписати "угоду про негласну співпрацю", - розповіли в СБУ.

Ще кількох працівників Місії окупанти затримали та намагалися скомпрометувати.

У період з 16 по 23 травня співробітники фсб, погрожуючи вбивством, змусили працівників місії на камеру "свідчити" про пограбування офісу нібито українськими правоохоронцями. Хоча рашисти до того 5 разів приїздили та грабували його.

Нагадаємо, що на території тимчасово окупованої Херсонської області рашисти намагаються створити систему "обласних департаментів". Російські загарбники використовують державні приміщення та ресурси комунальних підприємств для своїх цілей.

Читайте також

1