Окупанти змушують українців оформлювати паспорти "ЛНР"

З українцями проводять "профілактичні бесіди"
Окупанти змушують українців оформлювати паспорти "ЛНР"
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
6 Травня 2022, 13:51
читать на русском

На території "ЛНР", погрожуючи репресіями, окупанти змушують українців, яких привезли з інших окупованих територій, оформлювати паспорти псевдореспубліки.

Про це повідомили в ГУР МО у Facebook.

В окупованому місті Сорокіне (Луганська область) розпочато процеси оформлення паспортів "ЛНР" щодо українських громадян переміщених із нещодавно захоплених територій. Люди позбавлені домівок, майна і грошей. Тож вимушені погоджуватись на ці умови, адже тільки так можливо отримати виплати в рублях, продуктові набори та медичну допомогу, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що з людьми проводять "профілактичні бесіди". Таким чином, люди втрачають будь-які засоби до існування, у разі відмови від набуття громадянства псевдореспубліки. Також проти них застосовуватимуться репресивні заходи.

Додали, що більшість співробітників так званих "правоохоронних органів ЛНР" відправили в зону бойових дій в Донецьку, Запорізьку, Херсонську області. А "новобранці" не мають практично жодного досвіду служби.

Через це, зокрема, з 1 травня патрульні підрозділи "народної міліції ЛНР" вимушені зупинити перевірки приватного автотранспорту та особистих документів на блок-постах поблизу Сорокіне, - пояснили в розвідці.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей студентів змушують здавати кров для поранених російських окупантів.

Читайте також

1