Олена Зеленська пішла вчитися: дружина президента здобуває другу освіту

Перша леді розповіла також, що дочка Зеленських пішла навчатися на юриста
Олена Зеленська пішла вчитися: дружина президента здобуває другу освіту
Олена Зеленська / Фото: president.gov.ua
29 Червня 2023, 18:53
читать на русском

Перша леді України Олена Зеленська розповіла, що знову навчається та здобуває другу освіту. Вона зазначила, що постійно намагається змінювати діяльність, щоб "не стояти на місці".

Про це вона розповіла в інтерв'ю РБК-Україна.

За словами першої леді, що їй іноді потрібно займатися хоча б якоюсь фізкультурою. Саме це дійсно допомагає їй переключитися на деякий час та "триматися купи". А нещодавно Зеленська для себе знайшла новий вид діяльності - знову пішла навчатися.

Дружина президента розповіла, що зараз отримує багато нової інформації та виконує роботу, яку вже давно не робила. Зокрема, це допомагає їй відволіктися, адже вона завжди була "прихильницею теорії". Тому, як вважає Зеленська, "найкращий відпочинок - це зміна діяльності", щоб не стояти на місці та постійно розвиватись.

На кого саме навчається, розповідати вона не стала. Однак, натякнула, що спеціальність "дотична до кожної людини".

"Це така сфера, дотична до кожної людини. Зараз не буду розповідати подробиць. Але мені цікаво, що це інша якась соціалізація, це інші люди, з якими я знайомлюся і проводжу якусь кількість часу", - додала вона.

Нагадаємо, що перша леді після закінчення гімназії № 95 у Кривому Розі вступила на будівельний факультет Криворізького національного університету, де здобула архітектурний фах.

Водночас донька Володимира Зеленського, 18-річна Олександра з початку повномасштабного вторгнення залишалася в Україні. Дівчина вирішила здобувати вищу освіту у своїй рідній країні.

Як зазначила дружина президента України, їхня донька обрала юридичну сферу.

"Вона обрала юридичну спеціальність. Скажу чесно, ми вели розмови про вибір майбутньої спеціальності вже, можливо, протягом п'яти років, постійно повертаючись до цієї теми. Були різні варіанти від неї, якісь пропозиції, від нас, ми все це обговорювали, і такі довгі в нас були дискусії", - розповіла Олена.

За словами першої леді, дівчинка подавала документи на різні спеціальності, але зупинилася на юриспруденції.

"Насправді, коли настав час вибирати, звичайно, ми щось їй пропонували, вона щось відкидала. Це був один із наших варіантів, які ми пропонували їй. Але вона подавала документи на кілька спеціальностей, мала потім вибрати одну з них і обрала юридичну", - зізналася дружина Зеленського.

Олена та Володимир Зеленські дали Олександрі право вибору.

"Мені здається, що обрала вдало, тому що дивлюся на неї - їй подобається, і це їй "заходить", як то кажуть. Це йде м'яко, без напруги, в неї виходить. Тому сподіваюся, що вона продовжить цю свою дорогу. Але ми не тиснули на неї", - сказала перша леді.

"Тому, що я пам'ятаю, як у мене майже не було вибору під час вступу до вишу. І нам хотілося, щоби вона мала все ж таки можливість розправити крила і обрати самостійно", - додала вона.

Нагадаємо, перша леді розповіла, що президент України Володимир Зеленський не радиться зі своєю дружиною з питань керування державою. Вони навіть не говорять на такі теми, оскільки між ними "величезна прірва в знаннях".

Читайте також