Оновлення застосунку "Вдома": відтепер не відстежуватимуть геолокацію

Через 72 години після встановлення додаток дезактивуватиметься
Оновлення застосунку "Вдома": відтепер не відстежуватимуть геолокацію
Застосунок “Вдома”, фото з відкритих джерел
21 Жовтня 2021, 17:45
читать на русском

Застосунок "Вдома" оновили, тому відтепер він не відстежуватиме геолокацію людини, а підтягуватиме результат ПЛР або тесту на антиген, зроблений у верифікованих МОЗ лабораторіях України.

Про це повідомили в МОЗ.

При перетині державного кордону невакциновані громадяни мають встановити застосунок "Вдома". При цьому сама цифрова послуга частково змінює своє призначення - додаток більше не відстежуватиме геолокацію, а через 72 години буде деактивований, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що люди, які повертатимуться з-за кордону та іноземці, які не будуть мати свідоцтва чи сертифіката про вакцинацію, повинні будуть встановити додаток "Вдома". В іншому випадку українців відправлять на 14-денну обсервацію, а іноземцям відмовлятимуть у в'їзді на територію України.

Пояснили, що впродовж 72 годин в додаток повинен підтягнутися результат ПЛР або тесту на антиген, зроблений у верифікованих МОЗ лабораторіях України. Якщо будь-який із цих тестів буде з негативним результатом - додаток можна видалити, але при позитивному результаті - треба подзвонити сімейному лікарю.

Водночас, якщо особа з будь-яких причин не здала тест після перетину кордону, через 72 години додаток деактивується, а інформація автоматизовано передається до правоохоронних органів, які надалі проводитимуть вибіркову перевірку за перебуванням в місці самоізоляції, - додали в МОЗ.

Для того, аби зареєструватися в застосунку "Вдома" чи на офіційному порталі потрібно вказати наступні дані:

  • прізвище, ім’я, по батькові особи (за наявності);
  • серія та/або номер паспорта;
  • визначене особою місце самоізоляції;
  • засоби зв’язку (номер телефону).

Нагадаємо, уряд вніс зміни до постанови про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів та скасував для іноземців, які знаходяться в країні транзитом, самоізоляцію.

Читайте також наш матеріал: Додаток "Дія": які послуги у смартфоні пропонує держава та як їх отримати

Читайте також