Опади та сильний вітер: погода в суботу не тішитиме українців

По всій території України прогнозують мокрий сніг та дощ
Опади та сильний вітер: погода в суботу не тішитиме українців
погода
3 Лютого 2024, 08:40
читать на русском

Погода в Україні сьогодні, 3 лютого, буде досить некомфортною: очікуються пориви вітру, сніг чи дощ, залежно від регіону. При цьому вдень будуть "плюси".

Про це йдеться у прогнозі синоптика Наталки Діденко у Facebook.

"Субота в Україні буде синоптично цікавою, але некомфортною - опади та сильний вітер. Вітер західних напрямків досягатиме штормових поривів до 15-22 м/с", - розповіла вона.

Крім того, за даними синоптика, повсюди очікуються мокрий сніг та дощ, зокрема фаза опадів залежатиме від температури повітря.

Вночі 3 лютого передбачається від +1...-4 градусів, але вдень потепліє до +4...+7 градусів, хіба що у східних областях буде свіжіше, 0...+3 градуси.

У Києві вранці - мокрий сніг, вдень - перехід фази опадів у дощ. Сильний вітер північно-західного напрямку, пориви до 15-20 м/с. Вночі близько 0, вдень близько +5 градусів.

Нагадаємо, за довгостроковим прогнозом синоптиків початок лютого буде з невеликим похолоданням. Вночі очікується суцільний мінус, а вдень тепліше: близько 0° C. Із середини першої десятиденки вдень температура підвищиться, а ночі будуть здебільшого із знаком "мінус". Опади в цей час помірні, в окремі дні буде досить вітряно.

Середина місяця характеризуватися частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. На початку цієї декади очікується похолодання: різке зниження температури спостерігатиметься вночі, а вдень утримається досить помірна температура. Потім посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні. Кінцівка другої декади здивує різким потеплінням.

Потепління спостерігатиметься і на початку останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

Читайте також