Осінні канікули 2021: коли школярі отримають довгоочікуваний відпочинок

МОН рекомендує навчальним закладам розпочати канікули 25 жовтня
Осінні канікули 2021: коли школярі отримають довгоочікуваний відпочинок
Школа Фото: Pexels
9 Жовтня 2021, 09:01
читать на русском

Міністерство освіти й науки дало рекомендації навчальним закладам, коли вводити канікули цього навчального року. Так, осінні канікули 2021 триватимуть з 25 жовтня по 31 жовтня.

Як пише Парламент.UA, адміністрація шкіл, ліцеїв та коледжів може самостійно вирішувати, чи дотримуватись рішень МОН. Зокрема потрібно врахувати ситуацію з коронавірусом в області та дистанційну форму навчання.

Також на школярів у жовтні чекає ще й державний вихідний - 14 жовтня (День захисника України).

Коли були канікули минулого року

Минулого року уряд ухвалив рішення зробити канікули у школах з 15 до 30 жовтня, а для студентів з цієї дати перевести на дистанційне навчання. Основною причиною стало різке збільшення випадків інфікувань COVID-19 та проведення місцевих виборів.

Але окремі школи, як от столичні, розпочали канікули з 21 жовтня. Вони тривали тиждень. Таке рішення ухвалили й у Харкові, а місцева влада наголосила, що рекомендації уряду - це лише рекомендації. При цьому у Харківській області ситуація була неоднозначна, оскільки деякі школи вирішили розпочати відпочинок з 19 та 22 жовтня.

У Дніпрі та області дотримались усіх рекомендації та зробили канікули з 15 жовтня. А в Одесі розглядали можливість, аби діти перед канікулами тиждень навчались дистанційно, а з 26 відпустити їх на відпочинок.

У Львівській ОДА рекомендували школам зробити осінні канікули з 19 по 30 жовтня. А Чернівці, Запоріжжя та Івано-Франківськ теж вирішили не дотримуватись рекомендацій МОН та піти на канікули пізніше 15 жовтня.

Нагадаємо, що у жовтні українці матимуть 11 днів вихідних, чотири із яких випадатимуть на святкування Дня захисника України.

Читайте також

1