МОН радить школам продовжувати канікули у разі погіршення ситуації з COVID-19

У "червоній" зоні забороняється відвідувати школу
Важливо
МОН радить школам продовжувати канікули у разі погіршення ситуації з COVID-19
Канікули, дистанційне навчання, школярка (фото: pexels)
15 Березня 2021, 21:30
читать на русском

Міністерство освіти і науки України радить школам продовжувати канікули в разі складної епідеміологічної ситуації.

Про це заявив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у Telegram.

Провівши консультації з міністром охорони здоров’я та головним державним санітарним лікарем України, МОН радить продовжити за потреби канікули в школах, - йдеться в повідомленні.

За його словами, на території регіонів, для яких встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки, забороняється відвідування закладів освіти незалежно від форми власності, крім відвідування дітьми закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

Прошу освітян та батьків із розумінням поставитися до таких заходів. Вони вимушені і мають на меті збереження здоров'я представників педагогічних колективів, членів родин школярів, особливо тих, хто перебуває в зоні ризику захворювання, - підкреслив він.

Читайте також


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19.

У НАН України заявили, що весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння, та може стати національною катастрофою. За даними вчених, інтенсивне проведення щеплень могло б стати на заваді стрімкому розвитку епідемії в Україні.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1