В Одесі школярі навчатимуться дистанційно через коронавірус

Учні молодших класів, дитячих садків та позашкільних закладів продовжують навчання у звичайному режимі
В Одесі школярі навчатимуться дистанційно через коронавірус
Школяр на дистанційному навчанні (фото: pexels)
15 Березня 2021, 15:49
читать на русском

В Одесі учні 5-11 класів загальноосвітніх середніх шкіл навчатимуться дистанційно від 15 березня з метою уникнення розповсюдження COVID-19.

Про це йдеться у відповідній постанові Департаменту освіти й науки Одеської міської ради.

Перевести освітній процес для 5-11 класів закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади м. Одеса з 15.03.2021 до особливого розпорядження, з використанням технологій дистанційного навчання, за межами закладів освіти, - йдеться у повідомленні.

Як повідомила в. о. директора місцевого департаменту освіти та науки Одеської міської ради Ірина Столбова на засіданні оперативного штабу міськради у понеділок, 15 березня, це відбувається з метою недопущення випадків поширення захворювання, викликаного коронавірусом, COVID і ГРВІ.

Читайте також

За її словами, учні молодших класів, дитячих садків та позашкільних закладів продовжують навчання у звичайному режимі з дотриманням протиепідемічних заходів.

Учні 1-4 класів закладів загальної середньої освіти продовжують освітню діяльність з чітким дотриманням протиепідемічних заходів, але за заявою батьків учні 1-4 класів можуть перейти на дистанційну форму навчання. Вихованці позашкільних і дошкільних закладів освіти продовжують освітній процес із чітким дотриманням протиепідемічних заходів, - зазначила Столбова.

Від 22 березня до 26 березня 2021 року в усіх школах Одеси рекомендовано провести весняні канікули.

Через розповсюдження захворюванням на ГРВІ та COVID-19 у дошкільних закладах міста станом на 15 березня закрито 11 груп.


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19.

У НАН України заявили, що весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння, та може стати національною катастрофою. За даними вчених, інтенсивне проведення щеплень могло б стати на заваді стрімкому розвитку епідемії в Україні.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1