Останній транш гранту: ще 1,5 млрд доларів отримала Україна від США

Гроші виділені через Цільовий фонд Світового банку
Головне
Останній транш гранту: ще 1,5 млрд доларів отримала Україна від США
Долари, валюта, гроші Фото: nabu.gov.ua
17 Вересня 2022, 14:14
читать на русском

У суботу, 17 вересня, Україна отримала останній транш із загальної суми 4,5 млрд дол., які були надані США через Цільовий фонд Світового банку.

Як повідомили у Міністерстві фінансів України, до Державного бюджету України надійшло 1,5 млрд дол.

Це останній транш грантових коштів з 4,5 млрд дол. США, які були надані Сполученими Штатами Америки через Цільовий фонд Світового банку у рамках проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".

Як зазначив міністр фінансів Сергій Марченко, отримані кошти будуть направлені на фінансування "невідкладних потреб для нашої країни".

Це дозволить нам і надалі забезпечувати виплати заробітних плат, соціальних і пенсійних виплат та допомогу для внутрішньо переміщених осіб в умовах боротьби з агресором, - запевнив він.

У Мінфіні зауважили, що, зокрема, 1,5 млрд доларів від США буде спрямовано на відшкодування витрат понесених бюджетом для забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО тощо.

Нагадаємо, від початку війни Сполучені Штати Америки вже надали Україні 8.5 млрд дол. США грантової допомоги.