Отримував дорогі подарунки та оформляв візи: НАЗК заявила, що ексзаступник Єрмака Тимошенко перевищував свої повноваження

НАЗК направило в суд протокол про адміністративні правопорушення ексзаступника керівника ОПУ Кирила Тимошенка
Головне
Отримував дорогі подарунки та оформляв візи: НАЗК заявила, що ексзаступник Єрмака Тимошенко перевищував свої повноваження
Кирило Тимошенко / Фото: president.gov.ua
29 Липня 2023, 14:39

Перевірка встановила, що колишній заступник глави ОП Кирило Тимошенко використовував повноваження у особистих інтересах і відправив за кордон свого підлеглого, що той оформив йому візу. Своєю чергою Тимошенко заявив, що надав всю інформацію НАЗК і піде до суду відстоювати свою правоту.

Про це свідчить коментар Тимошенка "Українській правді", а також повідомлення пресслужби НАЗК

"Під час перевірки НАЗК встановлено, що посадовець використовував повноваження у особистих інтересах та двічі порушив визначені законом обмеження щодо одержання подарунків особою, яка займає особливо відповідальне становище". - пише пресслужба НАЗК.

Зокрема, обіймаючи посаду заступника керівника ОПУ, він підписав лист на адресу Держприкордонслужби з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження.

Однак виявилося, що справжньою метою виїзду за кордон підлеглого було оформлення віз Тимошенку та його сину.

Крім того, Тимошенко протягом минулого року тричі безоплатно проживав у готельному комплексі "Emili Resort", двічі з яких - разом з дружиною і сином. Підтвердити факт оплати за проживання на понад 45 тис. грн він не зміг.

Також влітку 2022 року він отримав безкоштовні послуги з прокату Porsche Taycan на суму 122 тис. грн.

На підставі зазначених фактів НАЗК склало та направило до суду протокол про адміністративні правопорушення Тимошенка.

Повідомляється, що ексзаступник Єрмака не з’явився до НАЗК для вручення протоколу.

Йому направили офіційне запрошення на 15:00 28 липня 2023 року, але, попри обіцянку прибути до агентства, Тимошенко не з’явився. тому НАЗК надішле йому протокол для ознайомлення поштою.

Після публікації Тимошенко повідомив журналістам, що відповів на всі запити НАЗК і надав договори та чеки.

 "Я відповів на всі запити й питання НАЗК більше ніж пів року тому. Надав усі договори, чеки і за прокат автомобіля, і за проживання в готелі восени минулого року. І тут, після пів року мовчання, за декілька годин НАЗК закінчує всі перевірки і вирішує не брати до уваги всі мої відповіді та документи. Ну значить зустрінемось у суді, і там я буду доводити свою правоту".

Нагадаємо, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко пішов у відставку у січні. На посаді заступника голови ОП Кирило Тимошенко займався регіональною політикою. У Офісі з травня 2019 року, але спочатку відповідав за питання інформаційної політики, а також за протокол президента та сферу ІТ.

У червні 2020 року став координатором програми "Велике будівництво" з оновлення доріг та соціальної інфраструктури по всій Україні. У березні 2021 року став виконавчим секретарем президії Конгресу місцевих та регіональних влад.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну відповідав за відновлення житла та інфраструктури.

Раніше журналісти видання УП встановили, що заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко під час воєнного стану роз’їжджає на автомобілі "Porsche Taycan" 2021 року, вартістю $100 тисяч.

Журналісти з’ясували, що автомобіль належить ТОВ "Новем Логістик", яке розташоване за адресою Паркова дорога,16-а. Єдиним власником компанії є непублічний бізнесмен Вемір Давітян.

У коментарі УП Тимошенко підтвердив, що автомобіль належить Давітяну. За словами заступника ОП, він користався "Porsche"  3 - 4 рази, і повернув його ще декілька місяців назад.

Водночас за даними УП, Тимошенко використовував це авто щонайменше вдвічі більше часу.

Також Давітян у коментарі УП сказав, що  надавав машину на "тест-драйв", оскільки вона йому "не підійшла". При цьому на наявних у редакції матеріалах із камер "Безпечного міста" Давітян не був зафіксований за кермом цього авто жодного разу.

Повідомляється, що у власності Тимошенко та його дружини, відповідно до даних його декларації за 2020 рік, вже перебували "BMW X5" 2019 року, "Porsche Macan" 2017 року, "Volkswagen Caravelle" 2014 року.

Крім того, наприкінці жовтня журналісти BIHUS info повідомили, що Тимошенко їздить на позашляховику "Chevrolet Tahoe", який компанія "General Motors" передала Україні для вивезення громадян із зони бойових дій і гуманітарних місій. Після цього Тимошенко заявив, що більше не буде використовувати "Chevrolet Tahoe", яке було надано Україні для гуманітарних цілей, і попросив передати його у прифронтові райони за призначенням.

Читайте також

1