Пакунки малюка знову видаватимуть після року перерви

Бебі-бокси вироблятиме нова компанія, яка виграла тендер
Головне
Пакунки малюка знову видаватимуть після року перерви
Немовля, сім’я, діти Фото: RODNAE Productions з Pexels
23 Вересня 2021, 20:45
читать на русском

Міністерство соціальної політики обрало компанію, яка стане виробником так званих "Пакунків малюка", або бебі-боксів.

Про це повідомила пресслужба проєкту "Пакунок малюка" виданню "Hromadske".

Тендер на виробництво бебі-боксів виграла компанія "Скай Трейд Україна", яка вже постачала "пакунки немовлят" у пологові будинки протягом останніх років.

Починаючи з 27 вересня пологові будинки та центри соціального захисту у всіх регіонах України отримають свої "бебі-бокси". Укладений договір із виробником "Пакунків малюка" дозволяє закупити 53 тисячі комплектів із загальною економією 63 мільйони гривень для держави, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що укладена угода з постачальником "пакунків" діятиме до кінця 2021 року. У 2022 році Мінсоцполітики проведе новий тендер.


Контекст.

Нагадаємо, у жовтні минулого року президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав закон, який передбачає відновлення видачі "пакунків малюка" батькам після народження дитини. Документ відновлює надання батькам одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка". Така допомога видаватиметься протягом 30 днів після народження дитини.

Видаватимуть "пакунки малюка" у закладах охорони здоров'я, зокрема у пологових будинках. Якщо у медзакладі немає такої допомоги, її можна отримати в органах соціального захисту за місцем проживання або перебування.

"Пакунок малюка" запровадили у 2018 році, але в липні 2020 уряд вирішив замінити його на грошову виплату. Проте депутати ухвалили законопроєкт №5064, який відновив "натуральну допомогу" - законодавчим актом  вартість бебі-боксів визначена на рівні трьох прожиткових мінімумів для дітей до 6 років (майже шість тисяч гривень).

Читайте також

1