Пам'ятний знак на честь дружби Києва та Москви знесуть у столиці

Його було встановлено у сквері на вулиці Маршала Якубовського у 2001 році
Важливо
Пам'ятний знак на честь дружби Києва та Москви знесуть у столиці
Пам`ятний знак на честь дружби Києва та Москви Фото сайт Київради
8 Липня 2021, 15:07
читать на русском

Київрада ухвалила рішення про демонтаж пам'ятного знака на честь дружби міст Києва та Москви, який було встановлено у сквері на вул. Маршала Якубовського у 2001 році.

На сайті міської ради повідомляється, що рішення ухвалене на сьогоднішньому засіданні Київради. Його підтримали 80 з 95 депутатів.

Як зазначили у Київській міській раді, пам'ятний знак на честь дружби міст Києва та Москви знаходиться на балансі КП УЗН Голосіївського району м. Києва.

З метою забезпечення інтересів громади міста Києва виникла необхідність щодо демонтажу пам'ятного знаку. Адже у результаті тимчасової окупації державою-агресором частини території України та грубого порушення принципів та норм міжнародного права потрібно захищати інтереси держави у всіх сферах діяльності. Держава-агресор загрожує збереженню суверенітету України, всупереч мирним угодам. У результаті пам'ятні знаки на честь дружби втратили свій сенс і визивають значний суспільний резонанс, – наголошується у повідомленні.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко розповів, що пам'ятний знак після демонтажу буде знаходитися у Голосіївській районній у місті Києві державній адміністрації допоки не буде створено музей тоталітаризму.

Нагадаємо, у січні в селі Старі Трояни Ізмаїльського району Одеської області знесли останній в Україні монумент Леніну, встановлений на вулиці.

Читайте також

1