Паперові лікарняні видаватимуть українцям ще місяць

МОЗ відтермінувало повний перехід на електронні лікарняні
Паперові лікарняні видаватимуть українцям ще місяць
Лікарняний (фото: Pexels)
31 Серпня 2021, 14:49
читать на русском

Повний перехід на електронні лікарняні, який був запланований на 1 вересня, відтермінували ще як мінімум до 1 жовтня, бо не всі лікарі опанували систему.

Про це повідомило Суспільне з посиланням на МОЗ України.

Відомо, що МОЗ підготувало наказ про перенесення дати відмови від паперових лікарняних орієнтовно з 1 жовтня. Причини у МОЗ пообіцяли прокоментувати згодом.

Водночас вже у понад 2 тисячах медзакладів можуть "видавати" електронні довідки.

З трьох тисяч закладів, які можуть визначати непрацездатність, цифрову систему опанували понад дві тисячі,- наголосив прессекретар МОЗ Роман Борщ. - Передбачений повний перехід з 1 вересня, але зважаючи на те, що є окремі відомчі лікарні — ті, що в глибинках, яким треба трохи більше часу — зараз юстується наказ, який продовжить цей перехідний період до жовтня.

Таким чином вже можна оформляти лікарняні в електронному форматі, але деякий час медзаклади ще місяць зможуть видавати і паперові листки непрацездатності.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я розширить функціональність електронної системи охорони здоров'я. Зокрема, буде запроваджено електронний кабінет пацієнта, у тому числі з інтеграцією із сервісом "Дія" — це дозволить пацієнтові бачити власну електронну медичну картку, подавати декларації онлайн, надавати доступ до власних даних.

Читайте також

1