Е-лікарняний зможуть отримати не всі українці

До 1 вересня паралельно з паперовими листками непрацездатності видають електронні
Е-лікарняний зможуть отримати не всі українці
Лікарняний (Фото: Антикризовий медіа-центр)
27 Серпня 2021, 18:07
читать на русском

У пенсійному фонді України заявили, що через помилки або відсутність інформації електронний листок непрацездатності не буде виданим.

Про це повідомив заступник голови правління Пенсійного фонду України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Малецький.

Дуже важливим є наявність інформації про трудові відносини між застрахованою особою людиною та її роботодавцем або страхувальником. Відповідно, якщо в нас з якихось причин помилка у звіті, несвоєчасно подана інформація або цієї інформації немає, то електронний листок непрацездатності виданий не буде, - сказав Малецький.

За його словами, інформацію можна перевірити в кабінеті електронних послуг Пенсійного фонду України.

Як зазначалося, одержання електронного листа непрацездатності залежить від наявної інформації в реєстрі.

Тому зайдіть на портал електронних послуг Пенсійного фонду України та перевірте наявну про вас інформацію, - наголосив посадовець.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я розширить функціональність електронної системи охорони здоров'я. Зокрема, буде запроваджено електронний кабінет пацієнта, у тому числі з інтеграцією із сервісом "Дія" — це дозволить пацієнтові бачити власну електронну медичну картку, подавати декларації онлайн, надавати доступ до власних даних.

Читайте також