Паралімпієць-рекордсмен Максим Крипак отримав звання Героя України - фото

Зеленський назвав паралімпійців суперменами та вручив їм відзнаки
Важливо
Паралімпієць-рекордсмен Максим Крипак отримав звання Героя України - фото
Нагородження паралімпійців Фото: president.gov.ua
17 Вересня 2021, 15:16
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою зустрівся зі спортсменами української збірної – чемпіонами та призерами ХVI літніх Паралімпійських ігор – 2020 у Токіо.

Як повідомляє його пресслужба, під час урочистостей, які відбулися на арені НСК "Олімпійський" у Києві, Зеленський  нагадав, що паралімпійці у Токіо здобули 98 нагород, найбільше – 20 медалей – завоювали дніпропетровці, на другому місці – спортсмени з Донецької області, які вибороли 15 нагород.

Він зауважив, що паралімпійська збірна України є п’ятиразовим чемпіоном світу з футболу. Крім того, паралімпійці встановили сотні рекордів.

Ваша душа – це ваша сила. Ви рекордсмени. І супермени. У вас немає вад. У вас є суперздібність. Ви не бачите тільки перешкод. І бачите ціль. Ви не чуєте злобу критиків, а слухаєте голос вашого серця. Ви не стоїте на місці, ви рухаєтеся тільки вперед. Ви показали: коли українці починають щось 24 серпня – це буде великим успіхом, – сказав він.

Президент надав звання Героя України з врученням ордена Держави плавцю Максиму Крипаку, який на XVI літніх Паралімпійських іграх у Токіо завоював п'ять золотих, срібну та бронзову медалі. Він встановив новий світовий рекорд на дистанції 100 м вільним стилем з результатом 50,64 секунди, покращивши на 0,23 секунди попередній рекорд, який належав спортсмену з Бразилії та протримався 11 років.

Також вперше в історії українського плавця визнано найкращим спортсменом Паралімпійських ігор.

До своїх здобутків я йшов 20 років. Мені щиро приємно отримати звання, і я гордо його носитиму, – сказав спортсмен, коли отримав нагороду.

Нагадаємо, XVІ літні Паралімпійські ігри проходили у Токіо з 24 серпня до 5 вересня 2021 року. Близько 4400 спортсменів зі 162 країн-учасниць змагалися у 22 видах спорту за 539 комплектів нагород, що на 11 комплектів більше, ніж на попередніх іграх. За підсумками участі в Паралімпіаді національна збірна команда здобула 98 нагород, зокрема 24 золотих, 47 срібних та 27 бронзових, посівши 6-те місце у загальнокомандному заліку. Українські спортсмени встановили 26 рекордів у чотирьох видах спорту: плавання, легка атлетика, кульова стрільба, академічне веслування.

Читайте також наш матеріал: Український прорив на Паралімпіаді-2020: що чекає на спортсменів вдома 

Читайте також

1