ПАРЄ давно зламалася: Кулеба прокоментував затвердження повноважень Росії

В асамблеї закликали Росію виконати всі рекомендації щодо демократії, правління закону та прав людини
ПАРЄ давно зламалася: Кулеба прокоментував затвердження повноважень Росії
ПАРЄ (фото: twitter.com/PACE_News)
28 Січня 2021, 15:09
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на затвердження повноважень російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це він написав у Twitter.

Ця ПАРЄ давно зламалася. Нову так і не принесли, - зазначив міністр (досьє Кулеби).

Як повідомили представники асамблеї, ПАРЄ ратифікувала повноваження російської парламентської делегації переважною більшістю після того, як вони були оскаржені на суттєвих підставах у день відкриття сесії. Росію закликали виконати всі рекомендації щодо демократії, правління закону та прав людини.

Також асамблея заявила про свою відданість діалогу як засобу досягнення стійких рішень і зазначила, що вона залишається платформою, де російська делегація може "нести відповідальність за основою цінностей та принципів Ради Європи".

Читайте також

У ПАРЄ закликали звільнити Олексія Навального, а також незаконно затриманих мирних демонстрантів та прихильників опозиціонера. Росію закликали переглянути низку законів, щоб зробити їх відповідним зі стандартами Ради Європи. А Школу політичних досліджень Ради Європи виключити зі списку "небажаних організацій".

Асамблея заявила, що "очікує, що її чітка пропозиція змістовного діалогу буде використана для досягнення відчутних і конкретних результатів".

Нагадаємо, що 25 січня українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) ініціювала офіційне оскарження повноваження російської делегації. Це відбулося під час відкриття зимової сесії.