Парламент Киргизстану затвердив новий склад уряду. Прем'єром став Садир Жапаров

Кандидатуру Жапарова депутати підтримали одноголосно
Парламент Киргизстану затвердив новий склад уряду. Прем'єром став Садир Жапаров
Садир Жапаров Фото: kenesh.kg
10 Жовтня 2020, 23:01
читать на русском

Парламент Киргизстану 10 жовтня затвердив новий склад уряду. Депутати парламенту обрали Садира Жапарова новим прем'єр-міністром республіки.

Жогорку Кенеш на позачерговому засіданні схвалив кандидатуру Садира Жапарова на пост прем'єр-міністра. Сьогодні в держрезиденції "Ала-Арча" проходить позачергове засідання парламенту, на порядку денному - розгляд кандидатури на пост глави уряду. При цьому раніше віце-спікер Аїда Касималіева запропонувала розглянути іншу кандидатуру, а не Жапарова, - повідомляє Sputnik-Киргизстан.

За словами нового прем'єра, він не має наміру міняти склад і структуру нового уряду і пообіцяв не брати участі в майбутніх парламентських виборах, а також не переслідувати своїх політичних супротивників.

Читайте також

Садиров запевнив, що недавно у нього відбулася розмова з президентом республіки Сооронбаєм Жеенбековим, який пообіцяв після затвердження Жапарова прем'єром "піти у відставку".

Нагадаємо, 5 жовтня у столиці Киргизстану Бішкеку почалися багатотисячні акції протесту після парламентських виборів. Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков заявив, що політичні сили спробували незаконно захопити державну владу.

Читайте також

Водночас Центральна виборча комісія Киргизстану не визнала підсумки парламентських виборів у країні.

6 жовтня, подав у відставку спікер Жогорку Кенеша (парламента Киргизстану) Дастан Джумабеков. Пізніше звільнився прем'єр-міністр Киргизстану Кубатбек Боронов. Коаліція парламентської більшості вирішила обрати прем'єр-міністром Садира Жапарова, який повинен представити парламенту програму, структуру і склад уряду.