У Бішкеку вводять комендантську годину

Заборона на вихід з дому стосується всіх громадян
Важливо
У Бішкеку вводять комендантську годину
Бішкек Фото з відкритих джерел
10 Жовтня 2020, 15:20
читать на русском

Комендантська година в рамках режиму надзвичайного стану в Бішкеку триватиме з 21:00 до 5:00, повідомили у пресслужбі ГУВС столиці Киргизстану.

Наказ про заходи щодо забезпечення надзвичайного стану підписав комендант міста Алмазбек Орозаліев.

Як повідомляє Sputnik-Киргизстан, комендантська година поширюється на всіх громадян і осіб без громадянства, за винятком державних і муніципальних службовців, які сприяють діяльності комендатури.

Читайте також

Нагадаємо, раніше президент Сооронбай Жеенбеков підписав указ про введення в Бішкеку надзвичайного режиму через складну суспільно-політичну ситуацію в країні.

Міністерство внутрішніх справ Киргизстану заявило, що надзвичайний стан вводиться на території Бішкеку з 10 жовтня 2020 року.

5 жовтня у столиці Киргизстану Бішкеку почалися багатотисячні акції протесту після парламентських виборів. Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков заявив, що політичні сили спробували незаконно захопити державну владу.

Читайте також

Водночас Центральна виборча комісія Киргизстану не визнала підсумки парламентських виборів у країні.

6 жовтня, подав у відставку спікер Жогорку Кенеша (парламента Киргизстану) Дастан Джумабеков. Пізніше звільнився прем'єр-міністр Киргизстану Кубатбек Боронов. Коаліція парламентської більшості вирішила обрати прем'єр-міністром Садира Жапарова, який повинен представити парламенту програму, структуру і склад уряду.

1