В Киргизстані під час протестів постраждали 1,2 тисячі людей

За весь час протестів загинула одна людина
В Киргизстані під час протестів постраждали 1,2 тисячі людей
Протести в Киргизстані (фото: з відкритих джерел)
9 Жовтня 2020, 14:53
читать на русском
Станом на 9 жовтня в організації охорони здоров'я Киргизстану за медичною допомогою звернулися 1218 постраждалих під час протестів.

Про це повідомляє 24.kg.

За оперативними даними МОЗ Киргизстану, в стаціонарах отримують лікування 228 осіб, одна з них - в реанімації. Решта отримали медичну допомогу амбулаторно.

За весь час протестів загинула одна людина - 19-річний Алтинбек уулу Умутбек.

Зазначається, що в столиці Бішкеку вже п'яту добу тривають мітинги на різних локаціях. Прихильники Садирова Жапарова, який проголосив себе главою уряду, вимагають від депутатів парламенту офіційно призначити прем'єр-міністром.

Читайте також

Нагадаємо, що 5 жовтня у столиці Киргизстану Бішкеку почалися багатотисячні акції протесту після парламентських виборів. Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков заявив, що політичні сили спробували незаконно захопити державну владу.

6 жовтня, подав у відставку спікер Жогорку Кенеша (парламента Киргизстану) Дастан Джумабеков. Пізніше звільнився прем'єр-міністр Киргизстану Кубатбек Боронов. Коаліція парламентської більшості вирішила обрати прем'єр-міністром Садира Жапарова, який повинен представити парламенту програму, структуру і склад уряду.

Сьогодні, 9 жовтня, президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков на тлі масових протестів заявив, що готовий піти зі свого поста.

1