У Бішкеку вводять режим надзвичайного стану

Режим НС вводиться на території Бішкеку з 10 жовтня 2020 року
У Бішкеку вводять режим надзвичайного стану
Протести в Бішкеку Фото з відкритих джерел
9 Жовтня 2020, 20:47
читать на русском

Міністерство внутрішніх справ Киргизстану заявляє, що надзвичайний стан вводиться на території Бішкеку з 10 жовтня 2020 року.

Режим НС вводять з метою якнайшвидшої стабілізації суспільно-політичної ситуації, наведення громадського порядку, повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також

Нагадаємо, апарат президента заявляє, що Сооронбай Жеенбеков сьогодні, 9 жовтня, підписав указ, згідно з яким на території Бішкеку введений режим надзвичайного стану - з 20:00 9 жовтня 2020 року до 08:00 21 жовтня 2020 року.

Комендантом призначений заступник міністра внутрішніх справ Алмазбек Орозаліев.

Нагадаємо, що 5 жовтня, у столиці Киргизстану Бішкеку почалися багатотисячні акції протесту після парламентських виборів. Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков заявив, що політичні сили спробували незаконно захопити державну владу.

Читайте також

Водночас Центральна виборча комісія Киргизстану не визнала підсумки парламентських виборів у країні.

6 жовтня, подав у відставку спікер Жогорку Кенеша (парламента Киргизстану) Дастан Джумабеков. Пізніше звільнився прем'єр-міністр Киргизстану Кубатбек Боронов. Коаліція парламентської більшості вирішила обрати прем'єр-міністром Садира Жапарова, який повинен представити парламенту програму, структуру і склад уряду.

Раніше, президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков своїм указом ввів на території столиці країни Бішкеку режим надзвичайного стану. У місто водять війська.

Станом на 9 жовтня, в організації охорони здоров'я Киргизстану за медичною допомогою звернулися 1218 постраждалих під час протестів.

Читайте також матеріал: Революція за добу: що відбувається у Киргизстані