Партнери України одностайно підтримують її в конфлікті з Росією - МЗС

Україна почала отримувати істотну військову допомогу з боку членів НАТО США
Партнери України одностайно підтримують її в конфлікті з Росією - МЗС
МЗС України / Facebook
13 Квітня 2021, 12:43
читать на русском

Партнери України одностайно підтримують її територіальну цілісність в конфлікті з Росією.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, сьогодні дуже важливим є факт демонстрації потужної одностайної підтримки всіх українських партнерів, по суті, всієї цивілізованої спільноти щодо територіальної цілісності та суверенітету України.

Водночас, якщо російська сторона все-таки продовжить розвиток ескалації біля наших кордонів, слів буде недостатньо. Саме над цим ми на цьому етапі працюємо з нашими партнерами, - сказав він.

Єнін наголосив, що українські збройні сили змінились від 2014 року. Так само міцнішими виглядають зв'язки та взаємодія з західними партнерами України.

За його словами, впродовж останніх років Україна почала отримувати істотну військову допомогу з боку членів НАТО і США. Зокрема зразки летальної зброї, застосування яких може істотно підвищити ціну агресії для Росії.

Нагадаємо, що глава Офісу президента Андрій Єрмак вважає цілком можливим розміщення в Україні американських зенітно-ракетних комплексів Patriot через військову агресію Росії. А це потрібно не лише для захисту України, але й всього Заходу.

Читайте також

1