Печінка в ніжному соусі: рецепт швидкої вечері

Печінка особливо корисна для людей з низьким гемоглобіном та проблемами травлення
Печінка в ніжному соусі: рецепт швидкої вечері
8 Липня 2023, 22:55
читать на русском

Страви з печінки у порівнянні з іншими м'ясними стравами залишаються одними з найбільш доступних за ціною. Вони не вимагають значних фінансових витрат. І водночас завдяки ніжній текстурі печінки та її хімічному складу, вони виходять ніжними та дуже корисними для організму.

Для приготування печінки у ніжному соусі знадобляться такі інгредієнти:

  • печінка яловича – 500 г
  • плавлений сир – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • зелень – до свого смаку
  • вода – 100 мл
  • сіль, перець – до свого смаку
  • трохи рослинної олії для обсмажування

Цибулю та моркву чистимо. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці.

Далі приступаємо до обробки печінки. Печінку потрібно промити та видалити на ній плівки. Для того, щоб їх краще було видно і було простіше видаляти, печінку можна обдати окропом. Це ніяк не вплине на її смакові якості, а от видаляти все зайве буде набагато легше. Потім, коли з плівками впоралися, потрібно нарізати печінку невеликими поздовжніми шматочками.

Підготовлені цибулю, моркву та печінку викладаємо на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Вони не повинні "плавати" в маслі, а лише злегка обсмажитись. Обсмажуємо їх, помішуючи, на середньому вогні 8-10 хвилин.

Далі додаємо в цю суміш сіль, спеції та столову ложку борошна. Все це добре перемішуємо та вливаємо склянку води. Поки вода нагрівається, ретельно розминаємо можливі грудочки з борошна.

Коли вода закипіла, кладемо в цю суміш шматочки плавленого сиру і помішуємо вміст сковороди, допоки сир не розчиниться.

Печінка у ніжному соусі готова. Посипаємо її нарубаною зеленню і подаємо на стіл. Її можна їсти з будь-яким гарніром. Смачного!

Читайте також

1