Пенсіонери можуть користуватися електронними посвідченнями в "Дії": як це зробити

Щоб документ відображався у додатку, посвідчення має бути видане після 2014 року
Пенсіонери можуть користуватися електронними посвідченнями в "Дії": як це зробити
Мобільний застосунок Дія Фото: УНІАН
27 Жовтня 2022, 13:20
читать на русском

У додатку "Дія" доступне електронне пенсійне посвідчення. Наразі власники пенсійного зможуть не носити пластиковий документ, а використовувати цифровий.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

У Дії» доступні пенсійні посвідчення щодо таких видів пенсій:

  • за віком: для жінок – від 55 років, для чоловіків – від 60;
  • спеціальне: видано через втрату годувальника тощо.

Щоб документ відображався у додатку, ваше пенсійне має бути видане після 2014 року. А ось пенсійну книжечку старого зразка треба оновити у Пенсійному фонді. До Фонду слід звернутись, якщо потрібно виправити помилки у даних вашого документа.

Пенсійне, видане за віком, підтягнеться у додаток автоматично, як і цифровий паспорт. А спеціальне посвідчення потрібно додати до списку документів самостійно.

Все це доступно в кілька кліків: прогортайте всі наявні документи до кінця; натисніть Додати документ; виберіть Пенсійне посвідчення і далі Додати пенсійне посвідчення – і це все.

Електронне пенсійне посвідчення, як і інші документи, можна перевірити за допомогою QR-коду.

Нагадаємо, якщо ваше пенсійне посвідчення було втрачено або стало непридатним для користування, або ж вам призначено інший вид пенсії, чи змінилися обставини здійснення опіки та піклування (змінився законний представник, чи його звільнено від повноважень, поновлено цивільну дієздатність одержувача пенсії тощо), за вашою  заявою видається нове посвідчення.

Читайте також

1