Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обов'язків перед Батьківщиною - глава МЗС Кулеба прокоментував призупинення надання консульських послуг чоловікам

МЗС надасть уточнені розʼяснення щодо порядку отримання консульських послуг в межах законодавства для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах
Головне
Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обов'язків перед Батьківщиною - глава МЗС Кулеба прокоментував призупинення надання консульських послуг чоловікам
Дмитро Кулеба / Фото з Facebook
23 Квітня 2024, 14:35
читать на русском

Українським чоловікам за кордоном призупинили надання консульських послуг. В МЗС офіційно заявили, що невдовзі нададуть уточнені розʼяснення щодо цього питання.

У соцмережі Х Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував інформацію про те, що військовозобов'язаним чоловікам закордоном можуть призупинити надання консульських послуг.

"Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обов'язків перед Батьківщиною. Я доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна", — написав голова МЗС.

Невдовзі МЗС надасть уточнені розʼяснення щодо порядку отримання консульських послуг в межах законодавства для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах із наближенням до вступу в дію закону щодо мобілізації, додав міністр.

Нагадаємо, сьогодні Центр обслуговування громадян "Паспортний сервіс" повідомив, що закордонні підрозділи державного підприємства "Документ" перестали видавати готові документи українцям. Повідомлялося, що це сталося через технічні причини.

"На жаль, через технічні причини призупинено видачу готових документів у закордонних підрозділах ДП "Документ". Подача заяв-анкет на оформлення паспортних документів здійснюється у звичайному режимі. Видача паспортів можлива для дітей до 12 років, у звʼязку з відсутністю необхідності біометричної верифікації", - йшлося в заяві.

Там також пообіцяли, що закордонні філії повідомлять всіх користувачів послуг про поновлення роботи систем видачі документів на усіх офіційних ресурсах ДП "Документ".

Читайте також