Передавали оркам координати ТЕЦ: агенти РФ намагалися зірвати опалювальний сезон

Зловмисникам повідомили про підозру
Передавали оркам координати ТЕЦ: агенти РФ намагалися зірвати опалювальний сезон
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
21 Вересня 2022, 17:28
читать на русском

Агентурна група ФСБ передавала оркам координати столичних ТЕЦ, аби зірвати опалювальний сезон.

Про це повідомили в СБУ  в Telegram.

Зрадники розвідували розташування українських військових підрозділів, у тому числі Нацгвардії, теплових електростанцій і залізничних вузлів. Зібрані відомості переправляли окупантам через анонімні Телеграм-канали. За кожен "звіт" загарбники перераховували своїм поплічникам грошову "винагороду" у розмірі 5 тисяч у гривневому еквіваленті, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що кадровий співробітник управління ФСБ по Ростовській області сформував агентурну групу після початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, до її складу входило четверо жителів Києва. Також вони намагалися залучити мешканку Черкащини до своєї розвідувально-підривної діяльності.

Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили, встановили місцезнаходження і затримали зрадників, - пояснили в СБУ.

Додали, що зловмисникам повідомили про підозру.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила спроби окупантів зруйнувати критичну інфраструктуру. Так, у Миколаєві затримано агента, який передавав ворогу геолокації підприємств теплопостачання у прифронтових районах.

Читайте також

1