Перемогли "тракторні війська": українці обрали нову патріотичну марку

Нова поштова марка з'явиться у продажу вже через місяць
Перемогли "тракторні війська": українці обрали нову патріотичну марку
15 Червня 2022, 12:04
читать на русском

У середу, 15 червня, "Укрпошта" закрила голосування за вибір ескізу патріотичної марки "Доброго вечора, ми з України!", яке проходило з 9 червня.

Як повідомили у компанії, переміг ескіз із зображенням трактора, який тягне ворожий танк.

Зазначається, що загалом в опитуванні взяли участь майже 834 українців.

Понад 340 тисяч з них вибрали ескіз з трактором, який тягне російський брухт. А це означає, що вже через місяць ви побачите нову поштову марку з цією ілюстрацією. Друге місце посів ескіз з путіним, а третє — з Калушем, - додали в "Укрпошті".

Ексзім

Ескізи для нової марки Фото: застосунок Дія

Ескізи для нової марки Фото: застосунок Дія

Ескізи для нової марки Фото: застосунок Дія

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що за тиждень до опитування в застосунку "Дія" долучилося понад 766 тисяч людей.

Варіант марки з трактором обрали 41% українців.

Раніше Укрпошта випустила марки із зображенням російського корабля якому український захисник показує правильний напрямок. Ідея створення цієї марки виникла після історії, коли військовослужбовець на острові Зміїному запропонував російському кораблю "піти нах..." у відповідь на заклик рашистів скласти зброю та здатися у полон. Ця марка стала мегапопулярною серед українців, які вишукувалися у довжелезні черги, аби придбати її.

Також марку назвали пророчою, оскільки на наступний день після її випуску саме той корабель рф "Москва", який зображено на марці, зазнав удару українською ракетою "Нептун" та пішов на дно.

Укрпошта згодом оголосила про створення нової марки. Українці методом голосування вирішили, що вона матиме назву "Доброго вечора, ми з України!".