Перша леді України запропонувала створити Раду безбар’єрності

Завданням ради буде моніторинг стратегії зі створення безбар’єрного простору
Перша леді України запропонувала створити Раду безбар’єрності
Олена Зеленська (Фото: Офіс президента)
13 Квітня 2021, 02:00
читать на русском

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у робочому обговоренні фінального варіанту Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні і запропонувала створити Раду безбар’єрності.

Про це повідомили в Офісі президента України.

На зустрічі голови 11 міністерств презентували фінальний варіант Нацстратегії, який незабаром буде запропонований для ухвалення урядом. Кожне міністерство, відповідальне за розвиток безбар’єрності у різних сферах, представило конкретні напрямки та програми, які будуть включені до майбутнього Плану дій на виконання Нацстратегії.

Під час обговорення Зеленська високо оцінила напрацювання робочої групи.

Важливо, щоб усі напрацювання були втілені в життя, а не залишилися на папері. Тому я пропоную створити Раду безбар’єрності. Основною метою її створення я бачу моніторинг та контроль стану виконання Нацстратегії, реалізації запланованих програм, розроблених на рівні ОДА, узгодження складних питань міжсекторальної взаємодії, – зазначила перша леді.

Вона запропонувала, щоб до такої Ради увійшли представники центральних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадянського суспільства, експерти та науковці.

Перша леді звернулася до Кабінету Міністрів з проханням не відкладати та розглянути цю ініціативу 14 квітня, під час погодження Стратегії.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) зазначив, що питання стосовно створення Ради безбар'єрності буде винесено на засідання Кабінету Міністрів.

Читайте також

Нагадаємо, в Україні хочуть полегшити працевлаштування осіб з інвалідністю. Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради відповідний законопроєкт №5344, згідно з яким підбір робочого місця для особи з інвалідністю проводиться переважно на підприємстві, установі та організації, у фізичної особи-підприємця, де працювала особа до настання інвалідності. Відбувається він з урахуванням висновку медико-соціальної експертної комісії, побажань такої людини до умов праці, а також наявних у неї професійних знань і навичок.

1