Уряд планує стимули для роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю

Кабмін підтримав відповідний законопроєкт
Важливо
Уряд планує стимули для роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю
Працевлаштування людей з інвалідністю (Фото: pexels)
31 Березня 2021, 13:41
читать на русском

Уряд підтримав законопроєкт Мінсоцполітики, який покликаний змінити підхід щодо працевлаштування людей з інвалідністю.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Проєктом закону пропонується запровадити стимули, щоби зацікавити роботодавців у працевлаштуванні осіб з інвалідністю.

Кожен українець повинен мати безбар’єрний доступ до робочого місця та можливість брати участь в економічному житті країни, - зазначив Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля).

Ініціатива Кабміну перекликається з проєктом Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні, який був напрацьований в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської (досьє Олени Зеленської).

Це по-справжньому європейський проєкт щодо забезпечення рівних умов та можливостей для всіх українців у всіх сферах життя, - підкреслив глава уряду.

Також уряд ухвалив рішення, яке полегшить отримання особами з інвалідністю або їх законними представниками компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів. Зокрема, спростили процедуру подання документів для призначення пільг за допомогою введення в дію електронного кабінету особи з інвалідністю.

Читайте також

Нагадаємо, 3 грудня президент Володимир Зеленський (досьє) підписав указ про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні.

Документ спрямований на забезпечення рівного та безперешкодного доступу всіх соціальних груп населення до освіти, зайнятості, послуг, інфраструктури, участі в житті громади та сприятиме створенню належних умов для реалізації соціально-економічних, політичних, особистих прав і свобод українських громадян.

1