Перші щеплення проти COVID-19 зробили у трьох областях - фото

Першими стали медики обласних лікарень та мобільної бригади
Перші щеплення проти COVID-19 зробили у трьох областях - фото
Вакцинація проти коронавірусу у Київській області (фото: koda.gov.ua)
24 Лютого 2021, 16:40
читать на русском

Сьогодні, 24 лютого, у Київській області розпочалась вакцинація проти коронавірусу індійською вакциною COVISHIELD.

Як повідомила пресслужба Київської обласної державної адміністрації, першою в області COVID-щеплення отримала лікарка Тетяна Шульженко, яка працює завідувачкою дорослого інфекційного відділення у Броварській багатопрофільній клінічній лікарні.

Вакцинація проти коронавірусу у Київській області

Вакцинація проти коронавірусу у Київській області (фото: koda.gov.ua)

За словами лікарки, перебіг коронавірусної хвороби може бути дуже важким і навіть призвести до смерті пацієнта. А медичні працівники кожного дня бачать наслідки COVID-19. Шульженко зазначила, що вакцинування формує імунітет до вірусу та допомагає запобігти інфікуванню. Якщо людина захворіє, то перенесе хворобу значно легше.

Саме тому я прийняла для себе рішення отримати щеплення і навіть встигла зробити це на самому початку вакцинальної кампанії в області, - сказала Шульженко.

Перша вакцинована проти коронавірусу лікарка у Київській області

Перша вакцинована проти коронавірусу лікарка у Київській області (фото: koda.gov.ua)

Заступниця голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак повідомила, що першу хвилю вакцинації у регіоні планують завершити вже через два-три тижні.

Читайте також

У Вінницькій області першою щеплення отримання лікарка мобільної бригади Людмила Бойко. Про це розповів голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

За словами голови ОДА, сьогодні ж саме Людмила Миколаївна вакцинуватиме інших, оскільки вона із мобільної бригади - однієї із 20. Її бригада - жіноча.

У Чернігівській області від COVID-19 першим вакцинували завідувача загальносоматичного відділення обласної лікарні Ігоря Кузіна. Про це стало відомо під час брифінгу медиків у середу, 24 лютого. Лікар почувається добре, щеплення йому робити було не страшно.

Страшно хворіти, страшно бачити, як пацієнти і близькі люди хворіють і, на жаль, помирають. Людство не вигадало у боротьбі з масовими хворобами нічого кращого за вакцинацію, - сказав Кузін.

Нагадаємо, що в Україні зробили перше щеплення проти коронавірусу індійською вакциною COVISHIELD. Першим вакцинувався лікар-реаманітолог з Черкас Євген Горенко.

Читайте більше у нашому матеріалі: Вакцина є, але якість сумнівна: Україна отримала перші дози COVID-препарату з Індії 

1