Перший рівень небезпечності: синоптики про погоду на 23 січня

У більшості областей йтиме сніг
Перший рівень небезпечності: синоптики про погоду на 23 січня
Сніг, зима Фото: Pexels
23 Січня 2022, 11:11
читать на русском

У неділю, 23 січня в Україні, крім більшості південних областей, на дорогах очікується ожеледиця. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, сніг випадатиме у всіх областях. Вітер північний, північно-східний, 5-10 м/с, у західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура повітря вдень 1-6 градусів морозу, у південних областях близько нуля; у північно-східній частині вдень очікується 3-8 градусів морозу.

У Київській області сніжитиме, на дорогах ожеледиця. Вітер північний, північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень 2-4 градуси морозу.

У зв'язку зі снігопадами та хуртовинами 23 січня на високогір'ї Івано-Франкiвської та Закарпатської областей утримається значна сніголавинна небезпека, третій рівень небезпеки діятиме також 23-24 січня у горах Львівської області.

Морози посиляться і затримаються до середини наступного тижня. Наприкінці січня прогнозується відлига, після якої холодні повітряні маси опустять стовпчики термометрів нижче нуля.

Тим часом синоптики спрогнозували, якою буде погода у лютому - температура повітря в лютому буде на 1-2 градуси вища, ніж останні десятиліття, а опадів очікується небагато.

Читайте також

1